Image

Joël Dicker la Bucuresti

Joi, 23 mai, începând cu ora 18:00, la Librăria Cărtureşti Verona, a avut loc lansarea romanul “Adevărul despre cazul Harry Quebert” în prezenţa autorului.

DSCN1737

Autorul, Joël Dicker, s-a născut la Geneva, pe 16 iunie 1985. A studiat dreptul la Universitatea din Geneva, absolvind în 2010.

DSCN1752
Pentru primul său roman, Les Derniers Jours de nos pères, a obţinut „Premiul scriitorilor genevezi“, în anul 2010.

Pentru cel de-al doilea roman, La vérité sur l’affaire Harry Quebert, a obţinut Marele Premiu al Academiei Franceze şi Premiul Goncourt al Liceenilor, în anul 2012.

DSCN1757

La eveniment, alături de autor s-au aflat : Dan C. Mihăilescu (critic literar), Ana Antonescu (traducător) şi Magdalena Mărculescu (director editorial Editura Trei)

DSCN1755

Nu am crezut că acest roman va avea succes. Editorul meu francez, Bernard de Fallois, care m-a încurajat să-l termin, a crezut în el. Eu tot îmi spuneam că nu va merge, mi se părea că e prea lung, prea american, mă îndoiam că publicul francez va agrea cartea. Pâna la urmă nu numai ca le-a placut, dar deja multe alte ţari au cumpărat drepturile de editare.” (Joël Dicker)

DSCN1761

Evenimentul a fost foarte bine organizat, a avut loc într-un cadru intim, cu un public destul de numeros având în vedere ce furtună măturase Bucureştiul cu puţin timp înainte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s